Xunta
Xunta
SOGAMA
SOGAMA
SOGAMA
SOGAMA
SOGAMA
SOGAMA
SOGAMA en Facebook
SOGAMA en Twitter
SOGAMA en Vimeo
SOGAMA en Linkedin
SOGAMA

Idiomas

A innovación e a concienciación, claves para facer fronte á perda e desperdicio de alimentos

Print this pagePrint this pagePrint this page
  • Así o asegurou o Director Xeral da FAO, Qu Dongyu, no marco dunha conferencia celebrada no Vaticano sobre esta cuestión.
  • Recordou que preto do 14% da produción mundial de alimentos pérdese ou desperdíciase entre a colleita e a fase de venda ao por menor da cadea alimentaria.
  • A perda de alimentos prodúcese principalmente nos países en desenvolvemento, onde 821 millóns de persoas sofren aínda de subalimentación crónica, co conseguinte impacto no cambio climático
  • Fixo un chamamento aos gobernos para que colaboren co sector privado, non só para reducir as perdas, senón tamén para que financien a investigación e a innovación de cara a mellorar a eficiencia

Cerceda, a 3 de decembro de 2019.- O Director Xeral da FAO, Qu Dongyu, asegurou o pasado mes de novembro, con motivo da apertura dunha conferencia celebrada no Vaticano sobre a redución da perda e o desperdicio alimentario, que hoxe precísase de maior innovación e concienciación para facer fronte a este fenómeno e eliminar a fame no mundo.

Recordou que preto do 14% da produción mundial de alimentos pérdese ou desperdíciase entre a colleita e a fase de venda ao por menor da cadea alimentaria, cun custo de 400.000 millóns de dólares EEUU.

A perda de alimentos prodúcese principalmente nos países en desenvolvemento, onde 821 millóns de persoas sofren aínda de subalimentación crónica, co conseguinte impacto no cambio climático.

Qu sinalou que as froitas e hortalizas refugadas fan que se perdan 75.000 millóns de m3 de auga ao ano, mentres que a perda de carne e produtos animais significa que 715 millóns de hectáreas de terra utilízanse en realidade para nada.

Neste sentido, o máximo responsable da FAO subliñou a importancia da concienciación e a educación, que son vitais para abordar este problema; un labor que, ao seu xuízo, debe comezar a nivel familiar, educando  aos nenos no respecto e aprecio polos alimentos, acadando así novas pautas de consumo saudables e sostibles.

Fixo un chamamento aos gobernos para que colaboren co sector privado, non só para reducir as perdas, senón tamén para que financien a investigación e a innovación de cara a mellorar a eficiencia.

Incidiu igualmente na importancia de aprender dos éxitos logrados noutros sectores, por exemplo, aproveitando o uso das TIC e a innovación dixital para ampliar as mellores prácticas.

Fonte: FAO

Imaxe: Pixabay

Saúdos, Departamento de Comunicación

3 Dec 2019

Galería