SOGAMA
SOGAMA
SOGAMA
SOGAMA
SOGAMA
SOGAMA
SOGAMA en Facebook
SOGAMA en Twitter
SOGAMA en Vimeo
SOGAMA en Linkedin
SOGAMA

Idiomas

Sogama participa na Semana Europea da Prevención de Residuos coa campaña Reducir para Sumar

Print this pagePrint this page
  • Na mesma intégrase un paquete de accións para traballar a redución de residuos en diferentes escenarios e con distintos públicos.
  • É o caso da edición do libro de receitas de cociña con sobras de comida aportadas polo centro penitenciario de Monterroso (Lugo) e bautizado co título “Saboroso reciclaxe”.
  • Tamén dentro desta iniciativa, Sogama publicará un manual de boas prácticas orientado á poboación en xeral a fin de que esta introduza a sostibilidade na xestión dos seus refugallos.
  • De forma complementaria, educadores ao servizo da Sociedade impartirán charlas, informativas e formativas, en concellos próximos ao complexo medioambiental da compañía, isto é, Cerceda, Arteixo, Carballo, Laracha e Ordes, estando orientadas a diferentes colectivos.
  • Adicionalmente, a entidade entregará nos centros escolares de infantil e primaria destas localidades unha tirada de libros medioambientais protagonizados por Os Bolechas, ademais doutra dun conto infantil editado conxuntamente con Ecovidrio.

Cerceda, a 9 de novembro de 2018.- “Reducir para sumar”. Así reza o lema da campaña que Sogama, co apoio da Consellería de Medio Ambiente, Territorio e Vivenda, despregará con motivo da Semana Europea da Prevención de Residuos 2018 e na que xa formalizou a súa inscrición.  Con tal fin, a Sociedade deseñou un paquete de medidas no que, desde unha perspectiva social, integrou a diferentes sectores.

Unha delas é a edición, en formato dixital, dun libro que, baixo o título “Saboroso reciclaxe”, aglutina máis de 60 receitas de cociña con sobras de comidas aportadas polo centro penitenciario de Monterroso (Lugo). A publicación, enmarcada no seu proxecto “Don´t Waste Food” (A comida non se tira), faise eco de exquisitos pratos, para todos os gustos e paladares, protagonizados por restos de alimentos. Aperitivos, entrantes, peixes, carnes e sobremesas integran un libro multicultural que pon a guinda a un intenso traballo que a Escola de Adultos desta institución, dirixida por Pedro Cantero, leva a cabo fai máis dun ano para reducir o desperdicio alimentario e, polo tanto, a cantidade de comida que cada día acaba arroxada ao cubo do lixo. A iniciativa tamén é aproveitada para recuperar o valor dos alimentos e enxalzar a importancia que, para a saúde, ten unha dieta equilibrada e variada.

O libro complétase coa edición dun manual, en soporte dixital, de boas prácticas para diminuír a produción de refugalloss en orixe dirixida á poboación en xeral. No mesmo proporciónanse as claves para consumir de forma responsable, minimizar o desperdicio alimentario, descartar os produtos de usar e tirar, dar unha segunda vida á roupa, segregar correctamente os residuos en orixe e depositalos nos contedores correspondentes para propiciar o seu reciclado. Tamén se presta atención a aqueles residuos que ensucian en gran medida as nosas cidades e contornas naturais, como son as cabichas e chicles, e que son difíciles e caros de limpar e eliminar, incidindo na necesidade de alongar a vida útil dos dispositivos eléctricos e electrónicos, tendo en conta que o lixo electrónico está crecendo tres veces máis rápido que o resto dos residuos.

A entidade recorda que o mellor residuo é o que non se produce e alude ao criterio multierre, característico da economía circular, como a mellor folla de ruta para xestionar de forma sostible os refugallos producidos: redeseñar, refabricar, reparar, redistribuír, reducir, reutilizar, reciclar e recuperar enerxeticamente a fracción non reciclable.

CHARLAS FORMATIVAS E MATERIAL DIDÁCTICO DE APOIO

Adicionalmente, educadores ambientais ao servizo de Sogama impartirán charlas informativas e formativas en concellos próximos ao seu complexo medioambiental, isto é, Arteixo, Cerceda, Carballo, Laracha e Ordes a fin de recordar a importancia da prevención e a activa participación dos cidadáns no sistema de recollida selectiva. Nuns casos, o público obxectivo estará conformado por escolares e, noutros, por veciños en xeral, dándolles a oportunidade de que poidan reforzar os seus coñecementos na materia e consulten todas as súas dúbidas.

Ademais, os centros educativos de infantil e primaria destes municipios serán obsequiados con tiradas de libros protagonizados por Os Bolechas, personaxes de ficción moi coñecidos na literatura infantil galega, que ensinarán aos máis pequenos os xestos a adoptar para xestionar de forma correcta os seus residuos. “Como producir menos lixo”, “Que se fai co lixo que chega a Sogama” e “Que se bota non contedor amarelo” son os tres títulos das publicacións que pasarán a formar parte do fondo bibliográfico das bibliotecas escolares. O conto “Mr. Iglú fai amigos”, editado conxuntamente por Ecovidrio e Sogama para formar a nenos e nenas na reciclaxe do vidro, complementará os títulos anteriores.

Saúdos, Departamento de Comunicación

9 Nov 2018

Galería